Obiad zamiast wesela. Jak zorganizować obiad weselny?

Obiad zamiast wesela. Jak zorganizować obiad weselny?

Z różnych powodów młode pary coraz częściej decydują się na organizacje wesela w domu, a nie w restauracji. I choć zorganizowanie wesela w domu nie jest łatwym zadaniem, to przy odpowiednim podejściu może to być niezapomniana i wyjątkowa uroczystość.

Kiedy warto pomyśleć o weselu w domu?

Wesele w domu warto zorganizować, kiedy przewidujemy niewielką liczbę gości lub planujemy zaprosić jedynie członków najbliższej rodziny, lub przyjaciół. To doskonałe wyjście także wtedy, kiedy twój budżet jest zwyczajnie zbyt mały, abyś mógł pozwolić sobie na organizacje kosztownego przyjęcia w restauracji. Nawet ograniczając liczbę gości i redukując koszty samego przyjęcia, musisz się bowiem liczyć z wydatkiem powyżej kilku tysięcy złotych.

Przyjęcie weselne w domu jest też dobrym wyborem, kiedy mamy do dyspozycji mieszkanie lub wolnostojący dom, który może pomieścić wielu gości i jest wręcz stworzony do organizacji imprez. Zwłaszcza możliwość zorganizowania przyjęcia we własnym ogrodzie, jest dobrą przesłanką do zaproszenia gości weselnych do domu.

O czym warto pamiętać organizując wesele w domu?

Aby ten dzień różnił się od innych, zdecydowanie musisz udekorować dom. Przy organizacji wesela, należy wziąć pod uwagę budżet, dokładną liczbę zaproszonych osób oraz oczywiście własne potrzeby i marzenia co do tego, jak ma wyglądać wesele. Wybierz motyw, który może przejawiać się w stylu uroczystości, motywach dekoracyjnych, a może w kolorystyce. Udekoruj stoły. W takim przypadku idealne są małe kompozycje kwiatów naturalnych. Umieszcza się je na stołach pomiędzy daniami. Pamiętaj też o zapewnieniu gościom odpowiedniej ilości miejsc parkingowych.

Zadbaj o poczęstunek

Kluczowym elementem każdego wesela, są odpowiednio skomponowane i podawane w kolejności potrawy. Te możesz przygotować samodzielnie lub zatrudnić kucharza, który nie tylko skomponuje odpowiednie menu, ale też przyrządzi wszystkie dania. Kucharz na wesele to rozwiązanie optymalne dla wszystkich tych, którzy na własnym weselu, chcą w pełni poświęcić się zabawie i świętowaniu, zamiast zastanawiać się nad kolejnością podawania dań. Taki szef kuchni we Wrocławiu przygotuje dwa lub trzy gorące dania, a także zakąski zimne i wędliny. Kilka opcji sałatek oraz desery. Decydując się na takie rozwiązanie, pozostaje ci tylko zakup i przywiezienie napojów zimnych oraz alkoholowych. Resztę przygotowań możesz pozostawić w gestii samego kucharza.

 

Tekst zewnętrzny, artykuł sponsorowany

0 0 głosów
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Przeglądaj komentarze

Informacja o ciasteczkach

Zgodnie z Art. 173, pkt. 1 Ustawy z dn. 16.11.2012 r. (Dz.U. poz. nr 1445) Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies.

Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.

Publikacja artykułu

Wzbudź zainteresowanie Czytelnika i zamieść artykuł w naszym serwisie.

Szczegóły: Publikacja artykułu

Kategorie